Studiu ProFecund 2
profecund
Studii Medicale

Studiu Profecund

Este un studiu prospectiv intervențional multicentric ce a avut o durată de 18 luni și a fost desfășurat în perioada iunie 2016 – decembrie 2017 de către 11 medici investigatori specialiști în obstetrică-ginecologie și endocrinologie, în 9 centre naționale, având 189 paciente care au finalizat studiul. Autorii acestui studiu au fost reprezentați de medicii: Edu Antoine, Sergiu Chirilă și Cristina Teodorescu.

Noi concepte în tratamentul infertilităţii

Studiul Profecund - Noi concepte în tratamentul infertilităţii este un studiu de tip prospectiv, interventional, național, multicentric, dedicat femeilor cu patologie de infertilitate, care doresc să conceapă un copil. Pacienții participanți la studiu au primit tratament timp de 6 luni constând în combinația dintre extract din Vitex agnus castus, Maca lepidium și folat activ (Profecund) sau această combinație și NatalVit IQ (în funcție de grupul de includere în studiu), respectiv combinația de extract din sâmburi de struguri, coenzima Q10, Maca lepidium, zinc și seleniu organic (Profecund B) pentru partener, precum și toate analizele ce au facut obiectul studiului.

Creșterea șanselor obținerii unei sarcini cu ajutorul Profecund

Studiul și-a propus să demonstreze creșterea șanselor obținerii unei sarcini cu ajutorul Profecund prin: reglarea ciclului menstrual și stimularea ovulației; stimularea dorinței și îmbunătățirea dinamicii intime a cuplului și reducerea patologiei de ovar, respectiv a sindromului ovarelor polichistice și a sindromul premenstrual.

In acest scop a fost monitorizat un lot de 193 femei cu vârste cuprinse între 20 și 45 de ani, lot ce a fost reprezentat de totalitatea femeilor la vârsta fertilă cu sau fără ovulație prezentă, care au fost luate în evidenţa secţiilor clinice Obstetrică-ginecologie și de Endocrinologie din cele 9 centre naționale. Rata de dropout a fost de 4 paciente (2.07%).

Cele 189 femei rămase în studiu au fost grupate astfel: lot A – 103 paciente care au primit zilnic un comprimat combinația dintre extract din Vitex agnus castus, Maca lepidium și folat activ (Profecund) timp de 6 luni și lotul B - 86 paciente care au primit zilnic un comprimat combinația dintre extract din Vitex agnus castus, Maca lepidium și folat activ (Profecund) și un comprimat + o capsulă gelatinoasă reprezentând o combinație de vitamine, minerale, oligoelemente alături de acizi grași Omega 3 DHA și EPA (NatalVit IQ).

Durata si arie geografica

Studiul Profecund a avut o durată de 18 luni și a fost desfășurat în perioada iunie 2016 – decembrie 2017 de către 11 medici investigatori specialiști în obstetrică-ginecologie și endocrinologie, în 9 centre naționale. D.p.d.v. al zonei geografice în care a fost centrul medical, pacientele participante la studiu au fost din județele București-Ilfov, Dâmbovița, Maramureș și Satu Mare. Din cele 189 de paciente participante la studiu, 70 au rămas însărcinate, însemnând o rată de succes de 37%.

Studiul a fost efectuat cu respectarea normelor de etică medicală, pacientii exprimându-şi consimţământul informat în ceea ce priveşte utilizarea datelor lor din fișele de urmărire, folosirea rezultatelor investigaţiilor clinice şi de laborator, precum şi a celor imagistice. Datele obţinute au fost introduse într-o bază de date Excel, analizate şi prelucrate statistic, in mod anonimizat. Valorile au fost exprimate ca medii ± SD pentru datele normal distribuite.

CONCLUZII

Principalele concluzii ale studiului:

1.

Rata de succes a studiului a fost de 37%, cu 70 de sarcini din 189 de paciente care au finalizat studiul.

2.

Rata incidenţei sarcinilor este de 7,27 sarcini/100 pacienţi pe lună în cazul lotului A și de 7,17 în cazul lotului B. Nu s-au observat diferenţe semnificative statistic între cele două loturi (p=0,922), privind șansele de apariţie a sarcinii (Profecund sau Profecund+Natalvit IQ).

3.

Ca urmare a tratamentului cu Profecund, respectiv Profecund+Natalvit IQ, numărul femeilor cu ovare polichistice a scăzut de la 163 la 118 (86%) cu o scădere concomitentă a celor cu simptomatologie la 26 (14%). După tratament, 50 de paciente din ambele loturi, cu SOPC prezent la momentul iniţial, nu au mai avut patologie ovariană la ieșirea din studiu. Rezultatul are înaltă semnificaţie statistică (p0,001).

4.

Profecund poate fi administrat femeilor care încearcă să conceapă, în tratamentul fertilităţii sau la gravide.

5.

Combinaţia Vitex, Maca şi folat activ, reglează ciclul menstrual, stimulează ovulaţia şi creşte probabilitatea instalării sarcinii.

6.

Există o asociere puternică între prezenţa ovulaţiei la ambele loturi din studiu și sarcină (p0,001). Probabilitatea instalării sarcinii la femeile care prezintă ovulaţie dupa tratament, fiind de trei ori mai mare RR= 3,19 (interval încredere 95%; 2,20 – 4,34).

7.

Folatul activ nu necesită metabolizare și este necesar începând cu perioada de planificare a sarcinii. Aportul de folat activ trebuie asigurat încă din momentul concepţiei pentru a preveni necesitatea crescută de folaţi.

8.

Folatul activ ajută la combaterea deficienţei de folat, care este esenţială pentru prevenirea malformaţiilor congenitale.

profecund4
Produse PROFECUND

Cumpara produsele din aceasta categorie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetuer adipiscing elit, sed diam nonummy nibh euismod tincidunt ut laoreet dolore magna aliquam erat volutpat. Ut wisi enim ad minim veniam, quis nostrud exerci tation ullamcorper suscipit lobortis

Publicari

Studiul Profecund a fost publicat începând cu toamna anului 2019 în numeroase reviste de specialitate și a fost preluat și de cele mai importante site-uri de studii clinice la nivel international, devenite adevărate enciclopedii online pentru întreaga lume științifică. Studiul poate fi consultat în varianta publicată în limba engleză în primele 3 link-uri, în mod gratuit și integral: